Tips voor het onderhouden van jouw dak

Om ervoor te zorgen dat je dak in goede staat blijft, zul je regelmatig dakonderhoud moeten uitvoeren. Door het regelmatig te onderhouden en eventuele problemen, hoe groot of klein ook, tijdig aan te pakken kom je al een heel eind. Wat als we je vertellen dat, ongeacht het soort dak dat je hebt, dakonderhoud niet zo moeilijk hoeft te zijn als je misschien denkt? In deze blog een aantal tips van een dakdekker voor het onderhouden van jouw dak.

Snoei takken rond je dak

Staan er bomen en takken in de buurt van je huis? Zo ja, dan zou het het slimst zijn om ze gewoon regelmatig te snoeien, als je kunt. De reden is heel eenvoudig. Door stormen en harde wind kunnen ze uiteindelijk vrij rondvliegen en je dak beschadigen. Dus, als je het gevoel hebt dat de takken gevaarlijk dicht bij je huis staan, dan is dat hoogstwaarschijnlijk ook zo!

Verwijder bladeren en puin op je dak

Het verwijderen van bladeren en puin op je dak zorgt ervoor dat je woning beschermd is tegen mogelijke schade en tegelijk wordt mos voorkomen. Zo behoud je jouw dak en voorkom je mogelijke structurele schade.

Een goede ventilatie maakt het verschil

Jouw dak moet ademen. Als je niet voor goede ventilatie zorgt, kun je erop rekenen dat hitte en vocht je dakbedekkingssysteem te gronde richten en de effectiviteit van je isolatie verminderen. Je kunt dit gemakkelijk voorkomen kwaliteitsisolatie te plaatsen die je dak in volledig werkende staat houdt.

Houd je dakgoten in topconditie

Dakgoten spelen een grote rol bij het veilig en beschermd houden van je huis. Ze leiden water (en vuil) doeltreffend van het dak af, maar alleen als ze in topconditie zijn. Dus zorg ervoor dat je de dakgoten regelmatig controleert. Zo zorg je ervoor dat niets de waterstroom blokkeert en verklein je de kans op lekkages.

Schakel een dakdekker in

Heb je hulp nodig bij het dakonderhoud? Schakel dan een dakdekker in. Hij zorgt ervoor dat je dak in topconditie zal zijn.  

Plaats een reactie