Verschillende soorten heftrucks

Hoe vaak gebruik je nu een heftruck en waar heb je deze allemaal voor nodig? Veel bedrijven die in loodsen werken gebruiken nog steeds een heftruck om bijvoorbeeld containers uit te laden. Maar ook bedrijven (zoals bijvoorbeeld autogarages / autoherstelbedrijven) hebben in sommige gevallen een heftruck. Deze kun je om uiteenlopende redenen gebruiken. Heb je een heftruck dagelijks nodig om je werk te kunnen doen, zullen er wellicht wat meer vereisten aan de heftruck verbonden zijn dan wanneer je deze slechts een enkele keer nodig hebt of zeg eens per week. Het kan dan interessant zijn om te kijken naar een tweedehands heftruck ? Een tweedehands heftruck is even goed met een prima vermogen vaak en voor een lagere prijs dan wanneer u de heftruck gloednieuw wilt kopen.

Ongelukken voorkomen

Naast dat het qua werk een stuk sneller gaat is het ook nog eens veiliger. De kans is minder groot op ongelukken en fysieke ongemakken. Als medewerkers zware materialen moeten tillen kan dat eerder leiden tot schade aan de materialen maar vooral ook schade aan het personeel. Beide wil je voorkomen, omdat het allebei geld gaat kosten. Zware dozen of zware pallets tillen wordt niemand gelukkig van. Met een heftruck maak je dit werk niet alleen makkelijker maar dus ook nog een stuk leuker.

Verschillende soorten

Heftrucks, ze zijn er in alle soorten en maten. Je hebt heftrucks op gas, op benzine, op diesel en elektriciteit. Daarnaast zijn heftrucks er ook in verschillende draagcapaciteiten. Zo heb je heftrucks die tot 500 kilo kunnen tillen maar ook heftrucks die met gemak 1000 kilo kunnen verplaatsen. Tot slot heb je ook nog verschillende heftrucks. Naast de heftruck heb je bijvoorbeeld ook de reachtrucks. Reachtrucks zijn smaller en kunnen vaak in smallere gangpaden bewegen, bijvoorbeeld een magazijn. Daarnaast zijn er ook veel tweedehands heftrucks op de markt, zoals een stapelaar tweedehands.

Plaats een reactie