Een heftruck certificaat halen

Wil jij een heftruck kunnen besturen? Dan moet je een heftruck certificaat halen. Dit is namelijk verplicht. Maak je geen zorgen: je heftruck certificaat kun je al vanaf je 16e halen en het duurt slechts een dag. Hier kun je lezen hoe het precies werkt. 

Waarom moet je een heftruck certificaat halen?

Je moet je heftruck certificaat halen omdat het wettelijk verplicht is. De wet bepaalt dat je voor het besturen van bedrijfsvoertuigen in het bezit moet zijn van een bijbehorend certificaat. Met dit certificaat kun je namelijk aantonen dat je capabel bent om het voertuig te besturen. Dit betekent ook dat elk voertuig een eigen certificaat heeft. Met een heftruck certificaat op zak mag je alleen een heftruck besturen. Wil je ook een ander soort voertuig kunnen besturen dan moet je hier ook het certificaat voor halen. Deze verplichting is er natuurlijk vanwege de veiligheid. Het is belangrijk dat iedereen die een heftruck bestuurt hier goed voor is opgeleid. 

Hoe werkt dit precies?

Je kunt je heftruck certificaat halen door het volgen van een heftruck cursus. Na de cursus doe je examen. De cursus en het examen bestaan uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte. In het theoretische gedeelte leer je alles over het veilig besturen van de heftruck. In het praktijkgedeelte ga je hiermee oefenen en op het examen moet je aantonen dat je theorie en praktijk goed beheerst. Met je heftruck certificaat op zak kun je bewijzen dat je over voldoende kennis beschikt om een heftruck goed en veilig te besturen. 

Schrijf je in voor de cursus

Wil jij jouw heftruck certificaat halen? En ben je minimaal 16 jaar oud? Schrijf je dan direct in. Bij ARBO centrum kun je een heftruck cursus volgen waarbij je leert van ervaren docenten. Aansluitend doe je direct examen. Met tientallen locaties door heel het land is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Onze cursisten belonen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%. 

Plaats een reactie