Nieuwe sloten op uw woning

Wanneer u te maken heeft gehad met een inbraak of een poging daartoe, kan uw slot geforceerd zijn of anderzijds beschadigd zijn geraakt. Ook bij het afbreken van een sleutel in het slot of bij vorst, kunnen sloten kapot gaan. In veel gevallen is de ontstane schade gelukkig te repareren, echter heeft u hier wel de juiste materialen en kennis voor nodig. Sloten bestaan namelijk uit een geheel aan complexe onderdelen, die allen snel kapot gaan bij een verkeerde manier van repareren. Deze schade als gevolg van uw poging tot een geslaagde reparatie is vaak onherstelbaar voor een slotenmaker, waardoor uw slot vervangen moet worden. Een slotenmaker specialist geeft in dit artikel een paar handige tips, wanneer uw slot gerepareerd moet worden.

Schade door inbraak

De meest voorkomende vorm van schade aan sloten in deuren is als gevolg van een inbraak of poging daartoe. Soms is deze schade zelfs zo erg, dat het slot niet meer te repareren is en daardoor vervangen dient te worden. Mocht dit bij u het geval zijn, dan kan een slotenmaker in veel gevallen direct hulp bieden door tijdelijke sloten op uw deuren te plaatsen of direct een nieuw slot te installeren, mocht u dat willen.

Bescherm uw eigendommen

Wanneer de schade niet zodanig is, dat uw sloten vervangen moeten worden, kunt u kijken of u zelf een deel van het slot kunt repareren. Analyseer hierbij goed of de schade aan het slot zelf zit of bijvoorbeeld aan de deurpost of het metaal om het slot. In deze laatste gevallen kunt u het slot eerst uit de deur verwijderen en vervolgens met een hamer en bijtel de deur zo goed mogelijk herstellen. Als u twijfelt kunt u een timmerman inschakelen om de schade bij te werken.

Schade aan het slot

Zit de schade wel in het slot, dan is het inschakelen van een erkende slotenmaker in veel gevallen de beste optie. U voorkomt zo dat u het slot verder beschadigd en deze straks alsnog moet worden vervangen. Een slotenmaker heeft de juiste middelen en kennis om uw slot op een vakkundige wijze te repareren. Daarbij zijn slotenmakers vaak 24-uur per dag bereikbaar, zodat u dezelfde dag nog voorzien bent van een reparatie aan uw slot.Ook bij het afbreken van een sleutel in het slot of schade als gevolg van vorst, zijn typische klusjes voor een slotenmaker. Vaak is de schade in deze gevallen in no-time voor u hersteld!

Plaats een reactie