Waarom gaan voor nieuwe vorkheftrucks als je ook kan gaan voor gebruikte vorkheftrucks!

Als je een vorkheftruck wilt aanschaffen, dan kan je natuurlijk voor een nieuwe kiezen. De prijzen daarvan liggen ruwweg tussen de € 14.000,- en € 40.000,-. Dat is een flink bedrag. Kijken we echter naar tweedehands heftrucks, dan zien we veel lagere prijzen. Waarom zou je (niet) gaan voor een van de gebruikte heftrucks die worden aangeboden. Daarover gaat dit artikel.

Financiering

Het kan voorkomen dat je geen bedrag tussen de € 14.000,- en € 40.000,- in een keer kan en/of wilt investeren. Er zijn nog meer rekeningen die betaald moeten worden en je wilt ook een zekere reserve aanhouden. Dan is een lease-overeenkomst een mogelijkheid. Maar dan betaal je natuurlijk rente en kosten. Maar zoals in de inleiding al is aangegeven, zijn gebruikte heftrucks veel goedkoper. Zeker als je er een nodig hebt, maar die niet intensief zal gebruiken, zijn tweedehands heftrucks een goede optie.

Wat heb je nodig

Zoals met alles, gaat het er eerst om te specificeren wat je nodig hebt. Is het merk van de heftruck belangrijk, bijvoorbeeld omdat je al heftrucks van een bepaald merk hebt en je wilt geen tweede merk? Andere punten zijn onder meer:

  • wat voor soort motor: een brandstof- of elektromotor.
  • wat moet de actieradius minimaal zijn.
  • wat is het maximum hefvermogen.
  • tot welke hoogte moet de vork gaan.
  • hoe lang moet de vork zijn.

Of je nu gaat voor een nieuwe of een van de gebruikte heftrucks, het is belangrijk je eisen en wensen op een rijtje te hebben.

Garantie

Een nieuwe vorkheftruck komt natuurlijk met een garantie. Maar een goede leverancier geeft die ook op zijn tweedehands heftrucks. De keuze is ook groter dan je misschien zou denken. Het is altijd zinvol om te kijken wat de garantie wel en niet denkt. Je kunt een gebruikte vorkheftruck ook onderhands kopen, maar dan moet je wel heel veel van vorkheftrucks afweten en dan nog kunnen er verborgen gebreken zijn.

Plaats een reactie