In welke scenario’s heb je een mini kraan nodig?

Kranen kunnen voor veel verschillende toepassingen gebruikt worden. Ze zijn vaker nodig dan je denkt. Je zou het bijvoorbeeld ook zelf kunnen gebruiken voor een kleine verbouwing, of voor een verhuizing, of bijvoorbeeld voor het bedrijf waarvoor je werkt. HOVE Kranen is een bedrijf dat gespecialiseerd is in minikranen en glaszuigers, waardoor ze precies weten wat ze doen. Een model minikraan dat ze aanbieden is de hoeflon c30. Dit is een minihijskraan die tot wel 4 ton kan tillen, waardoor deze al snel geschikt is voor de toepassing die u voor ogen heeft. Er zijn daarnaast nog vele andere modellen beschikbaar.

Huren

Huren heeft vele voordelen ten opzichte van het kopen van een minihijskraan. Als u bijvoorbeeld een tijdelijke situatie heeft waarvoor u de minihijskraan nodig heeft, is de afschrijving van de hijskraan te groot om het verlies te accepteren dat u neemt wanneer u het koopt. Daarom is huren vaak handig, aangezien dit betekent dat een ander het materiaal koopt en aan meerdere partijen uit kan lenen tegen een fractie van de koopprijs, en op die manier omzet kan verdienen.

Minihijskraan

Minihijskranen kunnen goed van pas komen wanneer er een hijskraan nodig is op een moeilijk bereikbare locatie. U zou hierbij bijvoorbeeld kunnen denken aan een locatie in de stad, of ergens met een smalle doorgang, waardoor een grote hijskraan er niet langs zou kunnen. Deze locatie zou zelfs binnen kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld in een parkeergarage of luchthaven, aangezien hiervoor ook zware dingen getild moeten kunnen worden. Het nadeel van de minihijskraan is natuurlijk dat deze een veel beperktere tilkracht heeft dan een grote hijskraan. Dit komt doordat de hijskraan zelf minder gewicht heeft om tegen het hangende gewicht in te gaan. Dit hoeft echter niet per se een probleem te zijn als het gaat om het hijsen van dingen binnen een gebouw, omdat deze vaak relatief licht zijn voor een hijskraan. 

Plaats een reactie