Alles over CV ketels

Wanneer u er in de koude dagen lekker warm bij wilt kunnen zitten, is het hebben van een CV ketel in uw woning essentieel. De CV ketel zorgt dat de verwarming in uw woon-, slaap- of badkamer warmte afgeeft, waarmee uw kamers verwarmd worden. Het plaatsen van een CV ketel is echter een ingewikkeld verhaal, waar u de nodige kennis voor in huis moet hebben om dit zelf te kunnen uitvoeren. Voor u een CV ketel kunt plaatsen dient u een keuze te maken tussen de wat oudere combinatie van een losse boiler en losse CV ketel of de zogenaamde combiketel, die we veel terugzien in de modernere woningen. Wij spraken met een loodgieter die zijn licht liet schijnen op het plaatsen van een CV ketel. Waar moet u op letten bij uw keuze en wie kan de CV ketel plaatsen?

Kiezen tussen losse CV of combiketel

Een loodgieter uit Tilburg gaf aan, dat u twee duidelijke keuzes heeft. U kunt kiezen voor een losse boiler, die u wellicht al in uw woning heeft, in combinatie met een CV ketel, of u kiest voor een combiketel. Een losse CV ketel is handig als u momenteel een boiler heeft die nog naar behoren werkt en de komende jaren niet vervangen hoeft te worden. Het is in dit geval onnodig om vroegtijdig over te stappen op een combiketel, wat een flinke investering kan zijn. Nadeel is echter wel, dat u onderhoud moet plegen aan twee apparaten in plaats van een. Wanneer de boiler al ouder is en u verwacht dat deze de komende jaren het nodige onderhoud met zich mee zal brengen, is de investering in een combiketel wellicht alsnog verstandiger.

Voordelen van een combiketel-CV

Het voornaamste voordeel aan de combiketel is de zuinigere werking van het apparaat. Dit merkt u jaarlijks op de energierekening, maar ook in het onderhoud wat de combiketel vergt. Wanneer u van plan bent aan te bouwen of te beginnen aan een volledige nieuwbouw, kan de keuze voor een combiketel de meest verstandige zijn. De loodgieter bij u in de buurt kan de CV ketel bij u komen plaatsen.

Plaats een reactie