Wanneer is een mezzanine vloer interessant?

Een mezzanine vloer is misschien wel interessant voor jouw bedrijf. Het biedt namelijk verschillende voordelen en is daarbij ook nog eens voordelig. Maar wanneer zijn mezzanine vloeren interessant voor jou? Lees hieronder snel verder om erachter te komen. 

Wat is een mezzanine vloer? 


Mezzanine vloeren zijn extra vloeren die jij binnen een pand kan plaatsen. Deze vloeren bieden aanzienlijke voordelen, door extra beschikbare ruimte te creëren. In principe kun je namelijk jouw oppervlakte verdubbelen. Dit biedt natuurlijk ontzettend veel opties. Zo kun je het dubbele aan stellages kwijt om producten in op te slaan. Daarnaast is het mogelijk om verschillende werkprocessen van elkaar te scheiden met een relatief lage investering.

Deze vloeren bestaan uit metaal en zijn ontzettend sterk. op een vierkante meter kunnen al snel enkele honderden kilo’s aan gewicht kwijt. Zware artikelen en machines worden gemakkelijk op de vloeren geplaatst. Dit soort vloeren worden ook wel verdiepingsvloeren genoemd. Uiteraard omdat je een extra verdieping in je werkruimte plaatst. 

Waarom kiezen voor mezzanine? 


het overduidelijke voordeel is dus dat je gemakkelijk extra ruimte creëert. Heb je een grote loods waarin een extra ruimte wilt voor stellages of wellicht wel een kantoor wilt inrichten? Dan zijn dit soort vloeren een goede optie.

Afhankelijk van de oppervlakte kunnen de vloeren binnen enkele dagen, in sommige gevallen zelfs binnen een dag, opgezet worden. Heb je een pand gehuurd en ga je ok weer weg? Dan zijn de vloeren ook weer binnen no-time weggehaald. Dit zonder enig breek of sloop werk. Dit is een ander voordeel ten opzichte van een verbouwing, om extra ruimte te creëren. Wanneer een pand niet van jezelf is wil je het liefst zo min mogelijk verbouwen. Je weet immers dat wanneer je eruit gaat, alles waarschijnlijk weer naar de originele staat terug moet. Met een mezzanine vloer is dit geen probleem. Voor het opzetten en afbreken zijn namelijk geen ingrijpende verbouwingen nodig. Dit scheelt tijd en, niet geheel onbelangrijk, een hoop geld.

Bron: https://www.twinfloor.nl/ 

schakel een professional in 


Het is zwaar af te raden om ergens een vloer op de kop te tikken en deze zelf te plaatsen. Je hebt te maken met zware materialen, die op een veilige manier in elkaar gezet moeten worden. Schakel daarom altijd een professional in. Deze komt langs om de ruimte te bekijken en stelt een plan op. Met dit plan wordt jouw vloer snel en veilig geïnstalle

Plaats een reactie