Wanneer is het tijd om contact op te nemen met een latexspuiter?

Is je interieur aan een grondige opfrisbeurt toe en kunnen zowel je muren als je plafonds best een nieuw likje verf gebruiken? Dan heb je de keuze tussen een klassieke verfkwast, een verfrol of je kunt latex spuiten. Velen vragen zich af wat de beste manier is om hun interieur op een goede manier te verven. Daarmee bedoelen ze dan ook om hun plafonds te verven zonder strepen. Laten we maar onmiddellijk met de deur in huis vallen: latex spuiten is veel doeltreffender dat te verven met de kwast of met de verfrol. Dat gaat maar liefst drie keer sneller met een veel beter resultaat. Latex spuiten is ook de makkelijkste manier om te verven zonder strepen. 

De latexspuiter

Latex spuiten kun je zelf proberen, maar voor het beste resultaat schakel je een professionele latexspuiter in. Een goede latexspuiter is geschoold. Die van latex spuiten Rotterdam heeft ook voldoende ervaring om deze klus uit te voeren zoals het moet. Is er toch iets niet naar wens? Dan is er nog altijd je wettige garantieperiode om het weer goed te maken. Velen vragen zich af wanneer het tijd is om een professionele verfspuiter in te schakelen. Dat hangt in belangrijke mate af van je woon- en leefomstandigheden. Daar waar bijvoorbeeld niet gerookt wordt hoeft minder snel weer geverfd te worden.

De vele mogelijkheden van latex spuiten 

Muren en plafonds zijn belangrijk voor het bepalen van de juiste sfeer in je woning. Daarom zijn de vele mogelijkheden die latex spuiten je bieden zo interessant. Je muren en plafonds verven zonder strepen maakt van iedere woon- en leefkamer een echte blikvanger.

Zowel voor nieuwbouw als renovatie 

Latex is zowel geschikt voor nieuwbouwwoningen als voor het renoveren van oudere woningen. Bij nieuwbouw zijn er geen oneffenheden of beschadigingen waar overheen geverfd moet worden. Voor renovatie komen er steeds meer mogelijkheden op de markt.

Latex spuiten op welke ondergrond? 

Je kunt latexverf voor zo goed als alle oppervlakken gebruiken. Dit kan zelfs op gipsplaat, steen en behang. Je verkrijgt de beste resultaten op zuivere en egale muren en plafonds. Dit wijzigt de structuur van de ondergrond niet.

Respecteer de juiste afstand tijdens het latex spuiten

Voor het beste resultaat hou je het spuittoestel op de juiste afstand van de muur of het plafond. Die bedraagt maximaal twintig centimeter. Gebruik je je airless toestel schuin? Dan wordt de maximale afstand gehalveerd tot tien centimeter. Latex spuiten doe je bij voorkeur vanuit je onderarm. Beweeg daarbij je verfspuit niet te langzaam heen en weer. Naast de spuitrichting heeft het verfspuitsysteem ook verschillende snelheden. Je bepaalt zelf het aantal keer dat je de verf op de muren of plafonds spuit. Elk spuitpistool heeft zijn specifieke eigenschappen. Is dit de eerste keer dat je een verfspuit gebruikt? Probeer het dan eerst op ander materiaal, zoals een groot stuk karton. Zo zie je het effect voordat je gaat spuiten. Is de verf van het karton gedruppeld? Dan gebruik je te veel verf. verander daarom de spuitmond of verlaag de snelheid.

Horizontaal of verticaal spuiten 

Je start met latex verf spuiten in twee richtingen. Spuit bij het starten op een nieuw oppervlak altijd een lijn en zorg ervoor dat de ene spuitlijn de andere gedeeltelijk overlapt. Je spuit eerst horizontaal en daarna verticaal en vice versa als je liever eerst verticaal spuit. Tussen de twee beurten in kun je het mondstuk aanpassen door het in de andere richting te draaien. Bij het spuiten van verf is het meestal niet nodig om een ​​tweede verflaag aan te brengen. Maak de verfspuit na gebruik grondig schoon. Je haalt de onderdelen uit elkaar en schrobt ze schoon met warm water en zeep.

Voordelen van de latexverf spuiten

  • Streeploos resultaat
  • Latex spuiten op elke ondergrond
  • Ongewijzigde structuur ondergrond
  • Veel sneller 
  • spaart verf
  • Gelijkmatig verdeling
  • Gladmakend effect

Plaats een reactie