Wat is spiegellassen PE?

Lassen is een vrij lastige bezigheid. Het vereist enige training en veel aandacht. Dat gezegd te hebben is het wel een heel belangrijk onderdeel van de bouw. Lassen is een manier om twee entiteiten, vaak metalen, met elkaar te verbinden. Dit gebeurt door druk en/of warmte, waarbij het materiaal op de verbindingsplaats vloeibaar gemaakt wordt zodat er een continuïteit tussen de twee materialen gemaakt kan worden.

Het voordeel van lassen is dat lasverbindingen erg sterk zijn en vaak goedkoper te maken dan andere verbindingsstukken. Daarnaast krijg je door het lassen een mooi, glad en egaal oppervlak. Ideaal dus.

Hier vertellen we je iets meer over een bepaalde las techniek genaamd spiegellassen pe. Wat is het? En wat heb je ervoor nodig?

Wat is het?

Zoals eerder gezegd is spiegellassen pe een bepaalde soort van lassen. In het kort, spiegellassen is een las techniek waarbij twee materialen aan elkander worden bevestigd door ze met elkaar te versmelten. Het kenmerk van spiegellassen is dat er, in tegenstelling tot ‘normale’ las technieken geen lasmiddel wordt toegevoegd. Dat wil zeggen dat het lassen gebeurt door de materialen, nadat ze vloeibaar zijn geworden door hitte, tegen elkaar te drukken en met elkaar te versmelten.

Daarnaast kun je spiegellassen pe toepassen op grote diameter oppervlakken. In de bouw zie je dan ook veel grote buizen op deze manier aan elkaar gelast worden.

Wat heb je nodig?

Je kan niet met elk apparaat spiegellassen. Sterker nog, je hebt bepaalde machines nodig om te spiegellassen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Veelal verschillen de machines van elkaar op gebied van diameter dat ze kunnen lassen. Afhankelijk van wat je nodig hebt, zul je dus een overwogen keuze kunnen maken.Kijk eens op Almond voor een groot aanbod aan spiegelas pe apparatuur. Zij bieden veel apparatuur aan en kunnen je persoonlijk advies verschaffen. Neem dus snel een kijkje!

Plaats een reactie