Wat kan een ICT dienstverlener voor jou betekenen?

In deze blog bespreken we wat een ICT dienstverlener voor jou kan betekenen. Dit kan breed zijn. Maar in dit geval zullen we het vooral hebben over de beveiliging en daarbinnen de cybersecurity. Afsluitend bespreken we de reden waarom het zinvol is om een cybersecurity specialist in te schakelen.

Wat betekent ICT

Allereerst wat betekent ICT eigenlijk? Goede vraag natuurlijk, maar de afkorting staat ICT staat  informatie en communicatie technologie. Het gaat dus over alles wat met gegevensverwerking, -presentatie, -opslag en -transport te maken heeft. Dat is natuurlijk redelijk breed. Meestal wordt met IT (informatie technologie) hetzelfde bedoeld. Je zou kunnen zeggen dat de IT alles dekt wat van de ICT niet onder de noemer communicatie valt.

ICT dienstverlener

Een ICT bedrijf houd zich met alle verschillende takken die terug komen in de ICT.  Maar zoals eerder is gezegd, is ICT een zeer breed gebied. Daarom is het zaak om te checken welke diensten een dienstverlener wel en niet aanbiedt. Vervolgens is het ook verstandig om de kwaliteit na te gaan. Normaal gesproken zijn er gebieden waar een leverancier sterk in is. Het aantal sterke gebieden kan afnemen, als de dienstverlener kleiner is.

IT beveiliging

Zoals besproken is ICT en IT eigenlijk hetzelfde.  Maar om misverstanden te voorkomen, praten we hier over gegevensbeveiliging. Die term geeft dat we hierover de beveiliging van de gegevens praten. In technische termen gaat het dan om de vertrouwelijkheid, authenticiteit, integriteit en beschikbaarheid van de gegevens.

Cybersecurity

Met de toename van het internetgebruik is de kans dat er iets ongewenst met onze gegevens flink groter geworden. De externe internetaansluitingen zijn een frequent doelwit van hackers, die via zo’n aansluiting op een server van een bedrijf proberen in te breken. Dat hoeft niet per se met kwaadwillende redenen te zijn. Beveiligingsbedrijven doen dat soms om in de publiciteit te komen. Maar er zijn er voldoende die het wel degelijk met andere doeleinden doen. Recent hebben we over gevallen van ransomware in de publiciteit kunnen lezen. Men slaagt er dan in om software op een server te krijgen. Men brengt het bedrijf daarvan op de hoogte en eist losgeld. Men dreigt dat de software aanzienlijke schade kan veroorzaken. Je wil jezelf hier natuurlijk tegen beschermen. Denk aan software die je bedrijf kan beschermen

Cybersecurity specialist inschakelen

Cybersecurity valt onder de noemer van de gegevensbeveiliging. Echter, vanwege de relatief grote kwetsbaarheid en potentieel grote gevolgen, is extra aandacht voor cybersecurity zeker op zijn plaats. Vanwege het grote belang van cybersecurity is het inschakelen van een (externe) cybersecurity specialist zeer wenselijk.

Bron: https://gripopit.nl/

Plaats een reactie