Handige tips voor het vinden van gaslekkages            

Een gaslekkage is heel gevaarlijk om moet direct worden verholpen. Maar het is niet gemakkelijk om een gaslekkage op te sporen. Maar wist je dat je door middel van lekdetectie gaslekkages kunt opsporen? In dit artikel ontvang je een aantal handige tips hoe je een gaslekkage kunt vinden.

Een gaslekkage opsporen is niet altijd gemakkelijk

Als je een sterke gasgeur in je huis ruikt, is het belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt. Als blijkt dat er een gaslekkage is, kan dat verstrekkende gevolgen voor je hebben. Een gaslekkage opsporen is niet altijd gemakkelijk. Heb je de lekkage toch niet kunnen vinden? Grote kans het probleem dan dieper in de muur zit. Het wordt dan wel vrij lastig om de lekkage te kunnen vinden zonder hak-en breekschade. Daarom kan het gebruik van lekdetectie om een gaslekkage op te sporen wenselijk zijn.

Hulpmiddelen om een gaslek op te sporen

Een gaslek opsporen kan tegenwoordig snel en vakkundig met behulp van verschillende geavanceerde gereedschappen. Terwijl in het verleden vaak hak en breekwerk nodig was om de bron van een gaslek op te sporen, is dat tegenwoordig niet meer nodig.

Tegenwoordig kun je gebruik maken van de volgende professionele lekdetectie methodes: Akoestische meting: Deze methode komt vaak voor en er wordt gebruik gemaakt van geluid om zo de lekkage te vinden. Dit werkt bij warme en ook bij koude leidingen.

●      Endoscopie meting: Tijdens deze meting wordt en gebruik gemaakt van een kleine camera om zo plekken te zien waar je normaal gesproken niet komt zonder sloopwerk.

●      Traceergas: Is de lekkage erg klein en kun je deze niet horen of zien? Dan gebruikt de professional traceergas.

Nadat we een gaslek voor je opgespoord hebben, ontvang je van ons een uitgebreid rapport met onze bevindingen. Dit rapport kan door een loodgieter gebruikt worden om het gaslek in je huis doelgericht aan te pakken.

Plaats een reactie