Innovatieve woningbeveiliging

De mogelijkheden tot het beveiligen van uw woning zijn de afgelopen jaren flink toegenomen. Niet voor niets, want jaarlijks vinden er nog enkele honderden inbraken in woningen plaats. Hierbij gaan niet alleen veel waardevolle, dierbare voorwerpen verloren, ook kunnen gevaarlijke situaties ontstaan voor de bewoners van deze woningen. U zult maar thuis zijn, als de inbrekers uw woning betreden! Een gedachte die u wellicht liever vermijdt. Op basis van tips van een slotenmaker hebben wij de belangrijkste beveiligingstrends van dit jaar op een rijtje gezet.

Onzichtbare beveiligingstrends en woningsloten

Het interieur van woningen, zeker van bijvoorbeeld de woon- en slaapkamer, blijft belangrijk voor veel mensen. Een zichtbare camera of opvallende bewegingssensoren passen daarom niet meer bij de beveiligingstrends van dit jaar. In plaats van deze apparatuur kiezen steeds meer mensen voor beveiliging aan sloten zelf. Denk hierbij aan een zogenaamde anti-inbraakstrip, die het onmogelijk maakt om een koevoet of schroevendraaier tussen de deur en deurpost te plaatsen. Het wordt hiermee een stuk moeilijker om de deur open te maken voor inbrekers.

Anti-inbraakstrip
Als vervolg op deze anti-inbraakstrip kunt u besluiten magneetcontacten op uw deur en deurpost te plaatsen. Zodra het contact tussen beide magneten verbroken wordt zal er een alarm worden geactiveerd, wat inbrekers afschrikt. Deze magneetcontacten zijn ook goed te gebruiken op bijvoorbeeld ramen, die op zo’n hoogte zitten dat inbrekers er eenvoudig via naar binnen kunnen gaan.

Moderne sloten met WiFi

Wellicht kunt u het zich nog niet goed voorstellen, maar ook sloten worden steeds vaker voorzien van nieuwe technologische snufjes. Zo is een populaire beveiligingstrend van dit jaar het slot met vingerafdrukherkenning. U kunt meerdere mensen hun vingerafdruk laten registreren in het systeem achter de scanner, zodat uw gehele gezin eenvoudig binnenkomt. Een sleutel is hiermee verleden tijd, evenals het verlies of vergeten van de sleutel! Voor dit systeem plaatst een slotenmaker een klein plaatje op of naast uw deur, waar u vervolgens uw vinger op dient te plaatsen om binnen te komen. Een soortgelijk systeem werkt met Bluetooth op uw mobiele telefoon. Zodra een sensor in de deur het Bluetoothsignaal van uw mobiele telefoon opvangt, zal de deur openen. Dit laatste systeem wordt momenteel voornamelijk gebruikt binnen bedrijven.

Plaats een reactie